Chat

Ayia Napa

Ciprus városai

Négy nagy város található a szigeten: Nicosia Ciprus fővárosa a sziget közepén , Limassol a legnagyobb tengerparti város , Larnaka városa és Pafos a szerelem városa a déli partvidéken .  Ayia Napa üdülőváros. 

A nagyvárosok mindegyike lüktető kereskedelmi és üzleti központ, ugyanakkor van történelmi városmagjuk is, tele szépséges történelmi épületekkel. Sétálgathatunk a szűk utcákon, és bolyonghatunk az érdekes piacokon vagy a bevásárló központokban.

 

Ayia Napa

 

Ayia Napa (Agia Napa) Ciprus keleti részén fekvő üdülőváros. Nevét az egykori Ayia Napa központjában álló – azonos nevű – kolostorról kapta. Ma itt találhatóak Ayia Napa  legnépszerűbb szórakozóhelyei. Az “Ayia” görög szó magyarul szentet jelent, míg a “Napa” jelentése erdős völgy. A ókorban a várost körülvevő völgyeket sűrű erdő borította.  A város egy apró kis halászfaluból nőtte ki magát egy népszerű, nemzetközi üdülőhellyé.

Sok szép strandja van, lehet vízisízni, szörfözni, kajakozni, búvárkodni és motor csónakázni is. Ayia Napa főtere – The Square – ad otthont a legtöbb étteremnek, szórakozóhelynek és üzletnek, többek között itt található a The Castle, Club Sin és a Black & White is. Az üdülővárosban mindig zajlik az élet, éjjel, nappal . Nemzetközi DJ-k keverik a zenét a klubokban és a beach partikon.

Bárok, éttermek és kávézók lépten-nyomon. Megtalálható a ciprusi ételektől, a pizzán, steaken, kínai ételeken át az angol reggeliig minden.

A város központjától kb. 10 percre fekszik a Cape Greco Nemzeti Park, ami kihagyhatatlan látnivaló, hiszen Ciprus egyik legfestőibb és legszebb helye. A fotósok egyik kedvelt úti célja, de szeretnek itt sokan kerékpározni, sziklaugrást gyakorolni. Esküvői fotózásokat is gyakran tartanak a környéken  , népszerű a  Kék Lagúna (Blue Lagoon) . 

Az Ayia Napa Water world Water parkja  Európa legnagyobb tematikus aqua parkja, 25 nemzetközi díjat nyert már el.  Éttermek és üzletek is a park területén. Nyáron egész héten nyitva tart.

A város legnépszerűbb strandja a Nissi Beach a Nissi Avenue-n, amit elsősorban a fiatalok látogatnak . Mindenféle vízi sport van,  egész nap szól a zene a beach bárban és mindenféle programok – pl. habparti – szórakoztatják az idelátogatókat.

 

Ayia Napa legszebb strandjai   >>>