Chat

Ayia Napa legszebb strandjai

Ciprus  legtöbb strandján  áprilistól októberig vízi mentő szolgálat működik. Minden strandon található egy hirdetőtábla, ahol információt kaphatunk róla, hogy van-e vízi mentő és mosdó a parton. A legtöbb helyen természetesen van kisebb-nagyobb étterem és különböző vízi sportokat is kipróbálhatunk.  

Ayia Napa legszebb strandjairól információk.  Ayia Napa 14 kék zászlós stranddal büszkélkedhet. Nyaralás a tengerparton , a csodálatos , illatos és kristály tiszta Földközi – tenger vízében  és partjain  első osztályú . Ez egy rendkívüli információ a nyaralásról.  Ciprus repülővel 2,5 óra Budapestről. 

A 600 méter hosszú és 40 méter széles partszakaszt finomszemcsés, aranyló homok borítja. A strand szélvédett, vize szelíden hullámzó. Vízi sport-lehetőségek, napágy- és napernyő-kölcsönzés igénybe vehető a helyszínen.

Nissi Beach Ayia Napa legnépszerűbb és legismertebb strandja .   A legtöbb partot aranyló színű homok borítja. A tenger vize nagyon sekély és kristálytiszta, több száz méteren besétálhatunk a vízbe anélkül, hogy a derekunkig érne. A görög “nissi” szó  kis szigetet jelent és van egy kicsi sziget, ahová átsétálhatunk a sekély vízben, tavasszal még akár száraz lábbal is.

A parton számos snack bár és kávézó , mosdók, zuhanyzók és öltözők is találhatók. Állandó partik  vannak  a fiataloknak , szól a zene; csöndre nem igazán számíthatunk. Hab és beach partik és neves DJ-k is fellépnek, celebek is felbukkannak – ennek megfelelően a közönség is kicsit magamutogató, sok a smink és kevés a ruha. 

Itt novemberben ér véget a szezon, ekkor kiürül a strand és a vízi sportszer kölcsönzők is bezárnak egészen áprilisig. Még decemberben is gyakran mérnek erre felé 25 fokot, így érdemes kirándulnunk ide.

 

Sandy Bay  – Ayia Napa Beach 

Ez a fehér homokos és sekély vizű tengerpart elsősorban a kisgyermekes családok körében kedvelt. Sokkal nyugodtabb, csöndesebb és kevésbé harsány.

Lehet motor csónakázni, para sailingezni, jet skizni, és a mély tengerben pipával búvárkodni.  Tengerparti éttermek, sokasága ahol friss és finom ételeket szolgálnak fel.

Sandy Bay Ayia Napa Beach könnyen megközelíthető autóval vagy kerékpárral a Nissi Avenue irányából vagy éppen gyalog a tengerparti sétányon. Még busszal is eljuthatunk ide, ha felszállunk a Water parkból közlekedő buszra, ami áthalad a Nissi Avenue-n a városközpont felé.

 

Limanaki Beach  – Ayia Napa Beach 

Limanaki Beach a kikötőhöz közel található homokos tengerparti rész Ayia Napán. Ez Ayia Napa központjához legközelebb eső strandrész, így sok turista számára nagyon könnyen megközelíthető. Aranyló homok borítja itt is a partot és gyönyörű szép tiszta a terület . A part mentén, amerre a szem ellát 4 és 5 csillagos hotelek fekszenek . 

Nem tartanak itt beach partikat , de ennek ellenére főszezonban ez is elég zsúfolt tud lenni. Igazi multikulturális hely, ahol mindenféle korosztály is megtalálható.

Kipróbálhatunk különböző vízi sportokat, megebédelhetünk és az egész család teljes biztonságban érezheti itt magát a sekély tengervízben. A kikötő felé eső parti része kicsit köves és sziklás. A városközpontból és a hotelekből lesétálhatunk ide, még autóba vagy buszra sem kell szállnunk.

 

Konnos Bay – Ayia Napa Beach 

Konnos Bay Ciprus egyik legszebb strandjaként tartják számon és ez így van valóban !  Mesébe illő vize és partja van. A part mögött húzódó dimbes-dombos magaslatai, a kristálytiszta vízben heverő sziklák egészen vadregényessé teszik a tájat.

Az  és Protaras között félúton (mindkettőtől 5km-re található) található a Cape Greco Nemzeti Park. Rengeteg turista látogatja, de nagyon népszerű a helyiek körében is főleg hétvégén és ünnepnapokon. A gyönyörű fehér homok és a kristálytiszta víz sok motor csónakost és jachttulajdonost is vonz, sokan kikötnek itt, akár csak pár órára.

Fenyő erdőkkel tarkított sziklás földnyelv öleli körbe a strandot és a partra vezető kanyargós úton számos megállóhely van, ahonnan képeslapra illő fotókat készíthetünk. Ez az út egy kisebb parkolóba vezet, ahol leparkolhatunk és onnan megközelíthetjük a tengerpartot. A  Grecian Park Hotelből, a hegytetőről lépcsők vezetnek le ide, azon is lesétálhatunk. Ez a strand egy festői terület. A strandon különleges műanyag napágyakat is bérelhetünk. Picit csónakhoz hasonlítanak, belefekhetünk a vízen és ringatózhatunk ameddig a kedvünk tartja. Az angol elnevezésük: floating sunbed.

A fenyők árnyékában ehetünk és ihatunk a kis snack bárokban és természetesen különböző vízi sportokat is kipróbálhatunk; például banánozhatunk, kipróbálhatjuk a “flying fisht” és a “ringót” is.

 

Makronissos strand – Kék Zászló –  Ayia Napa Beach 

Makronissos strandtól három szomszédos öböl nyúlik el nyugati irányban, mely a szélvédett Macronissos strandtól délnyugat és délkelet felé terjed ki. A 350 méter hosszú és 30 méter széles partszakaszt finomszemcsés, aranyszínű homok borítja, melyet mérsékelt hullámok mosnak. Vízi sport-lehetőségek, napágy- és napernyő-kölcsönzés a helyszínen igénybe vehető. A közelben számos vendéglő és vegyesbolt áll a látogatók rendelkezésére. Az életmentő berendezésekkel felszerelt mentőszolgálat pedig a fürdésre alkalmas időszakban 10:00 és 18:00 óra között van szolgálatban.

Macronissos strand 3 kisebb strandot foglal magába. A fő strand a leghosszabb, amit aranyló homok borít  és két oldalt két kisebb part fogja közre. Ezek a strandok Ayia Napa nyugati részén találhatóak, amelyek külföldi és helyi turistákat egyaránt vonzanak. Ez az a hely, ahová elvonulhatunk egy jó könyvvel napozni.

Mivel a víz sekély, ezért ideális és biztonságos hely kisgyermekes családoknak is. Természetesen itt is falatozhatunk, vagy éppen aktívan is eltölthetjük a pihenésünket, mert különböző vízi sportokat is űzhetünk.

A Nissi Avenue irányából autóval vagy kerékpárral is megközelíthető, de buszra is ülhetünk, ami a Water parkhoz megy (annak a végállomása). Télen még szörfösökkel is találkozhatunk, ha a széljárás kedvező.

A Macronissos Beach egy kis öble ad otthont a Makronisson Beach Club-nak, ahol hatalmas beach partikat tartanak nyaranta. Minden pénteken beindul itt az élet,  turisták ezrei látogatnak el ide és szórakoznak egy éjjelen át. Neves nemzetközi DJ-ket és MC-ket szoktak meghívni, közül: Cameo, Wiley, Skepta, Artful Dodger, Ms Dynamite, Tempa T, Trilla, Funky Dee, Crazy Cousinz, Luck N Neat és Adam Deacon.

 

Landa strand – Kék Zászló  – Ayia Napa Beach 

Landa strand egy 400 méter hosszú és 50 méter széles, finom, aranyló homokkal borított strand, mely pontosan félúton található a Makronisos strand és az Agia Napa-i Nissi-öböl strand között, 500 méterre mindkét strandtól. Vize nyugodt. Vízisport-lehetőségek, napágy- és napernyő-kölcsönzés igénybe vehető a helyszínen.

A közelben szálláslehetőség, számos vendéglő valamint kirándulóhely áll a látogatók rendelkezésére, az életmentő berendezésekkel felszerelt mentőszolgálat pedig a fürdésre alkalmas időszakban 10:00 és 18:00 óra között van szolgálatban. A strand gépkocsival, motorkerékpárral, kerékpárral vagy gyalog közelíthető meg.

Egy egészen apró, homokos strand Nissi és Macronissos Beach között. Sokan a Golden Beach néven is emlegetik, különösen a helyiek. Köszönhető ez az aranyszínű homoknak és a kristálytiszta víznek. Kicsit nyugalmasabb hely, mint Nissi Beach.

 

Ammos Kampuri Beach – Kék zászló –  Ayia Napa Beach 

Ammos Kampuri Beach egy csendes , igen finom szemcséjű , aranyhomokos strandrész. Mérsékelt hullámokkal a tengerpart 100 méter hosszú és 25 m széles öböl. Vizi sportok, napozó ágyak és napernyők bérelhetők.  Étkezési lehetőség is adott. Vizi mentőszolgálat és életmentő felszerelések 10 – 18 óráig a fürdési idényben elérhetők. Egy csendes és nyugodt hely, ahol tényleg kikapcsolódhatunk. Ammos Tou Kambouri egy kicsit félreeső , kiépítetlen hely.

 

Pernera és Katsarka Beach –  Ayia Napa Beach  

Pernera Beach a kikötővel ellenkező irányban fekszik.  Arany homokos part,  kristálytiszta víre van és alkalmas családi fürdőzésre is.  Különböző vízi sportokat itt is kipróbálhatunk.   

Katsarka Beach nagyon közel található a kikötőhöz és itt a mély víz hódolóinak kedvez a tenger. Pont ezért nem igazán alkalmas, ha gyerekkel utazunk Ciprusra.

 

Ayia Thekla – Ayia Napa Beach 

Ayia Thekla Ayia Napa lenyugatibb strandja és több, kisebb partszakaszból áll. Nyugodt hangulat uralkodik itt, kivéve nyaranta, amikor a part közeli villákból sokan strandolnak ezen a parton. Ezt a strandot tényleg nem túl sok turista látogatja, kicsit rejtve van a világ szeme elől.

Sokan para glideóznak és kite szörföznek itt, de népszerű a sétálók és futók körében is. Tavasszal rengeteg vadvirág borítja a tájat, így a látvány csodaszép.

Vissza a főoldalra >>