Chat

Barangolás Cipruson

BARANGOLÁS – KÖRUTAZÁS CIPRUSON A SZERELEM SZIGETÉN  

2017. április 4 – 11.  Betelt! 

2017. október 24 – 31.   Foglalható !       

126 000 ft ártól / fő + járulékos költségek

Utazás: Repülőgéppel Budapest – Larnaka – Budapest között

Cipruson légkondicionált autóbusszal

  • 8 nap / 7 éjszaka
  • Szállás:  Szálloda ***    

Alapár tartalmazza: 

A repülőjegyet, a szállodai elhelyezést fél­pan­zi­ó­val, a  leírt prog­ra­mo­kat , a cso­port­kísérőt  és a helyi idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetéket, transzfereket, belépőket (kb,14EUR)

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték 34.000 Ft/fő, transzfer díj 12.000 Ft/fő. 

 

Körutazás programja: 

1. NAP: BUDAPEST – LARNACA

Menetrend szerint utazás Ciprusra. Larnacába érve transzfer a szállodába . A szálloda Ayia Napán a leghíresebb homokos tengerparttól kb. 130 m-re van. Ayia Napa nép­szerű üdülőváros tele éttermekkel és szórakozóhelyekkel. 

2. NAP: LIMASSOL – APHRODITÉ SZIKLA – PAPHOS (370 km)

Reggeli után egy mitológiai kirándulásra indulunk, elsőként Limassol városába. A történelmi városrészben teszünk egy sétát, majd a közeli ókori romváros, Kurion követke­zik. Az ősi város egykor virágzó római település volt, itt található egy, a mai napig működő görög-római színház és számos köz­fürdő is. Tovább utazva megnézzük Aphrodité szikláját a  Petra tou Romiou-t. A monda szerint itt lépett ki a habokból az istennő, és amerre járt, lába nyomán csodás növé­nyek, fák bújtak elő a földből. A nap utolsó megállója Paphos lesz. Az UNESCO Világörökség részét képezi az archeológiai park a római kori villák maradványaival. Láthatjuk többek között a Dionüszosz villában gyönyörű állapotban megmaradt mesés padlómozaikokat.  Délután visszatérünk a szállásra, este vacsora.

3.és 4. NAP: PIHENÉS

Egész nap pihenés és fürdőzés a szállodában. Este vacsora. Lehetőség van Limassol városának megismerésére. 

5. NAP: TROODOS-HEGYSÉG – KYKKOS MONOSTOR (340 km)

Reggeli után egy egész napos kirán­dulásra megyünk. A sziget legnagyobb hegyvonulatát, a Troodos-hegységet látogatjuk meg.  Nicosia mellett elhaladva a demarkációs vonal mentén közelítjük meg a hegyet. Megállunk egy tipikus ciprusi hegyi faluban, Kakopetriában. A falu szélén áll a XI. századi Ayios Nikolaos templom, melynek freskói a Világörökség részét képezik. Az út egyik legfontosabb állomása a Kykkos monostor híres aranymozaikos falfreskóinak megtekintése. A XI. században alapított bizánci kolostor Ciprus leggazdagabb vallási intézménye. Itt őrzik a csodatévő Szűz Mária ikont, mely valószínűleg a XII. századból származik. Lesz rövid szabadidőnk is hazafelé egy hangulatos kis hegyi faluban, Peristeronaban, melynek különleges templomáról készíthetünk fényképet. Esti órákban érkezünk vissza a szállásra, vacsora

6. NAP: PIHENÉS

Egész nap pihenés és fürdőzés a szállodában. Este vacsora.

7. NAP: LEFKARA

Reggeli után indulás autóbusszal  Lefkara gyönyörű falujába, mely Ciprus Szentendréje. A falut , amely messze földön híres a “Lefkaritika” elnevezésű csipkeszerű hímzéseiről, amelyek állítólag még Leonardo da Vinci figyelmét is megragadták. A hagyomány szerint Leonardo da Vinci 1481-ben itt vásárolt oltárterítőt a Milánói Dóm számára. Este vacsora.

8. NAP: NICOSIA – LARNACA (150 km)

Reggeli után a fővárosba, Nicosiába utazunk. A világ utolsó meg­osztott fővárosába érve megnézzük a „Zöld vonal” egy részét, amely 1963 óta kettéválasztja a fővárost görög és török Ciprusra. Elhaladunk a Velencei fal mentén, amely az óvárost és az új város­részt választja el. Programunkban szerepel még a Szent János katedrális, a Ciprus Múzeum, majd rövid séta a belváros han­gulatos sikátoraiban. Ezt követően szabad program, vásárlási lehetőség. Ezután átsétálunk Nicosia északi, a törökök által meg­szállt részére megtekinteni a csodálatos Szent Szófia katedrálist (ma Selimiye mecset) és a Büyük Han karavánszerájt. Délután Larnacaban tartunk egy rövid városnézést, mely során meg­nézzük az Óvárost és a Szt. Lázár templomot. Az egykori Kition az egyik legősibb települése a szigetnek, ahol a legenda szerint Lázárt eltemették. A Szent Lázár templomban látni fogjuk a neki tulajdonított szarkofágot is. Majd rövid megállás a Larnaca külső részén lévő sóstónál, melynek partján találjuk a Hala Sultan Tekke mecsetet, mely a muzulmánok egyik legfontosabb zarándok he­lye. Ezt követően transzfer a reptérre és az esti órákban hazautazunk Budapestre.

Min. létszám: 20 fő

JELENTKEZÉS 

 

Ez az oldal Cookikat használ! További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás