Chat

Borfesztivál Cipruson

 

A híres borfesztivál Cipruson ! Limassol óvárosa ma is a város szívét jelenti, keskeny utcái a régi halászkikötőből ágaznak szét. A középkori Limassoli erőd egy királyi esküvő színhelye volt a középkorban: Anglia királya, Oroszlánszívű Richárd itt vette nőül Navarrai Berengáriát. Az épületben működik ma a Ciprusi Középkori Múzeum.

A város sokat nőtt az utóbbi években, és ma már 16 kilométer hosszan nyúlik el a tengerparton, tele szállodákkal és apartmanházakkal, közöttük pedig eukaliptuszligetekkel. A hoteleket tengerparti sétány köti össze, amely népszerű a sétálók és a kocogók körében.

A város lakói arról ismertek, hogy szeretnek szórakozni, így nem meglepő, hogy a város éjszakai élete változatos. Sokféle taverna, diszkó és klub van nyitva egész évben, a tengerparti bárok pedig színesítik a kínálatot. Ne hagyja ki a szeptemberi Borfesztivál bacchusi örömeit, vagy jöjjön el februárban, karnevál idején megnézni a jelmezes szekerek felvonulását és a bulikat. Vagy élvezzen végig egy nyáresti koncertet a csillagok alatt Kourion görög-római színházában.