Chat

Bővebben Ciprusról

Elrepítjük Önöket Ciprus szigetére . Ciprus , ahol Aphrodite, a szépség és szerelem istennője a legenda szerint kilépett a tenger habjaiból , ahol még ma is szétválaszthatatlan a mítosz és a valóság. Az élő mondavilág szerves része a mindennapoknak, amelyet mi is személyesen tapasztalhatunk, ha Ciprusra utazunk. Nézze meg az utazási ajánlatainkat! Plusz ajánlat az esküvők szervezése a szerelem szigetén!  

Ciprus gyönyörű és nagyon értékes sziget ! Nem sok ország büszkélkedhet történelmének több évezredes múltjával. A Kourion Dionysos Színházban közvetlenül a tengerparton, jelenleg is előadásokat rendeznek, múzeumok, hegyi orthodox templomok , kolostorok őrzik a 10 000 éves múlt emlékeit.

Ciprus a szerelem szigete , ahol mindenkit rabul ejt a pillanatonként változó táj. Hegyvidék szikár csúcsokkal , lágy dombokkal , mély völgyekkel , termékeny , zöldellő síkságok és körös körül a tenger. Európa legszebb strandjai szerint Ciprus partjai az első és a harmadik helyen állnak. A legjobb családi strandok itt találhatók.

Ciprus városai – Úti célok  

Négy nagy városa van Ciprusnak. Nicosia a főváros Ciprus közepén ,Larnaka, Limassol és Papfos a szerelem városa. 

A nagyvárosok mindegyike lüktető kereskedelmi és üzleti központ, ugyanakkor van történelmi városmagjuk is, tele szépséges történelmi épületekkel. Sétálgathatunk a szűk utcákon, és bolyonghatunk az érdekes piacokon vagy a bevásárlóközpontokban.

Üdülő városai – Úti célok  Ajánlatok  

Öt üdülőhely van a szigeten:  Ayia Napa,Protaras ,LarnakaLimassol és Paphos 

Csend és nyugalom a szigeten , a régi kultúrák, a vidám és életerővel teli jelen, a napfény kínálja a sokszínű és értékes nyaralás pompás és felejthetetlen lehetőségét. Az évi 340 napsütéses nap, az átlátszóan és vakítóan tiszta és lágyan simogató tenger, ami ide csábítja a turistákat. A sziget lakóinak a vendégszeretete a garancia arra, hogy kellemes pihenés és valami új megismerése vár ránk ezen a szigeten!

Októberben és novemberben a tenger még 23-24C fokos és fürdőzésre csábítja a szigetlakókat , a vendégeket . A levegő októberben átlagban 26 C fokos.  A Troodos hegység hófödte oldalai decemberben, januárban síelőkkel telnek meg.

Ciprusra  ajánlatok 

Szállodák – Kirándulások – Hajó utak Izraelbe és a görög szigetekre -Esküvők : szállodai és tengerparti 

Ciprus állama   

Ciprus a Földközi-tenger harmadik legnagyobb szigete, területe 9251 km². A Földközi-tenger keleti medencéjében található, Törökországtól kb. 70 km-re délre, Szíriától kb. 100 km-re nyugatra. Ciprus államformája Ciprusi Köztársaság. 

Főváros: Nicosia

Terület: 9 250 km²

Pénznem: Euró

Népesség: 1,141 millió ( 2013.-as adat )

Hivatalos nyelvek: görög a ciprusi részen , török az északi részen 

 

Magyarország helyi képviselete      

Cipruson nincs magyar nagykövetség, a konzuli ügyeket az athéni képviselet látja el | Nicosiában tiszteletbeli konzul van

A Ciprusi Turisztikai Hivatal felhívta a Ciprusra utazók figyelmét, hogy a sziget két részét elválasztó vonal szabadabb átjárása (2003. április végétől) mellett is csak saját felelősségre látogathatják a török ellenőrzés alatt álló területeket. Korlátozott mértékben enyhítették ugyan az előírásokat a külföldiek esetében, mert a török területről a görög területre visszatérés határideje az eddigi 16.30-ról éjfélre (24.00) tolódott, de nem engedélyezik az ott éjszakázást.

 

Legfrissebb adatok Ciprusról