Chat

Ciprusi konyha

Ciprusi konyha – a ciprusi  ételek és italok

A ciprusi konyha alapvetően mediterrán jellegű, hasonlít a görögre, de vannak benne közel-keleti és kis-ázsiai jellegzetességek is. A hangsúly a friss, helyi alapanyagokon van, bőségesen használnak fűszer és gyógynövényeket és kedvelik az olíva olajat.

A múltban költők és világutazók dicsőítették a sziget ízeit. Korunkban orvosok és életmód-tanácsadók is csatlakoztak a csapathoz , ami a mediterrán konyhát dicséri. A gabonafélék és a hüvelyesek, a nap érlelte gyümölcsök és zöldségek, a magas fehérjetartalmú halak,a sovány húsok és baromfifélék, az olíva olaj és a bor mindegyike nem csupán egészséges eledel, hanem ellenállhatatlan kísértés is egyben.

Egy olyan társadalomban, ahol erősek a nagycsaládi kapcsolatok, nem meglepő, hogy az otthoni főzés a mindennapok fontos része és a receptek generációkról generációkra öröklődnek. A tartalmas fogások mellett az evés a családtagokkal és a barátokkal való együttlétéről is szól. Nem csoda hát, hogy a vendégszeretet és a kedélyesség mélyen gyökerezik a ciprusi lélekben. Annyira mélyen, hogy a vendégek kiszolgálása valóságos népművészetté vált. Engedje hát szabadjára ízlelőbimbóit, és merüljön el a ciprusi kulináris élvezetekben.

Ez az oldal Cookikat használ! További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás