Chat

Kirándulás Cipruson

Kiránduljon Cipruson ! Barangoljuk be együtt a szigetet. Megismerhetjük   a sziget múltját és jelenét, a ciprusi embereket, a családok életét és olyan helyeket láthatunk amit örök, szép és egyedi emlékként rögzíthetünk  az emlékezetünkben.

 

 

Ciprus a Földközi tenger mesés szigete, az életerő szigete rengeteg látnivalóval. Amikor valaki ide utazik, az visszajön többször. Van egy hangulata, varázsa, történelmének több évezredes múltjának köszönhetően.  A mozaikok, az ókori színház Kurionban, a múzeumok, a hegyi orthodox templomok, kolostorok , mind őrzik a 10 000 éves múlt emlékeit. 

A sziget történelme és civilizációja mintegy 10 ezer évre nyúlik vissza, melyről rengeteg kőkorszaki lelet tanúskodik.

Régi kultúrák, a vidám és életerővel teli jelent, napfényt, a tengert, kínálják a sokszínű nyaralás felejthetetlen élményeként. Az évi 340 napsütéses napok, az  átlátszóan és vakítóan tiszta és lágyan simogató tenger,  – ami ide csalogatja a turistákat több alkalommal.

Kirándulás Cipruson  programokkal megtapasztalhatod a fenti sorok értelmét és saját magad számára lehet igaz , amit most még csak olvashatsz.

Vegyél részt ezeken a kirándulásokon és élvezd ennek a szigetnek a varázsát. Ez a sziget nem egyszerűen csak egy sziget. Ez egy olyan sziget ami egy felejthetetlen kikapcsolódási helye a Földközi -tengernek.

Lehet valami igazság abban, hogy miért nevezik a szerelem és a szépség szigetének?  IGEN !

 

Kirándulás Cipruson

A kirándulás Cipruson magyar nyelvű idegenvezetéssel van. Lehet olcsóbban angol nyelvű idegenvezetéssel részt venni kiránduló programokon  és olcsóbban , –  természetesen kevesebb látnivalóval és nem olyan értékű információ átadással mint egy magyar nyelvű kiránduláson. 

Jelentkezés a helyek biztosítására az utazás foglalásakor a legcélszerűbb. Helyfoglalás biztosítása a szabad helyek függvényében lehetséges. A programok kötött napokon és kötött létszámmal indulnak  légkondicionált autóbusszal. A kirándulások menete a magyar szellemnek megfelelően van kialakítva, Laza, csoporthoz illő és rugalmas. Így nem éri csalódás!

 

1/2  napos program – Ciprus

Larnaca-Lefkara 

no images were found

Félnapos kirándulásunk délután indul, hogy a délelőttöt mindenki strandolással, fürdőzéssel, pihenéssel tudja tölteni. Larnakában megnézzük az 1112 éves Szt. Lázár templomot, sétálunk egyet a Promenádon, majd a Sóstó felé vesszük az irányt és megtekintjük a híres búcsújáró-helyet, a Hala Szultán Tekkét. Ezután a Kiti nevű falucskában csodaszép másfél ezer éves templommal, a «Panagia Angeloktiszti»-vel ismerkedünk meg, majd Lefkarába buszozunk. Itt megcsodálhatjuk a helyi asszonyok gyönyörű hímzéseit és az ezüstkovács férjeik által készített remek ékszereket, használati tárgyakat. Igény esetén a teveparkot is meglátogatjuk  (a tevegelés egyénileg fizetendő ! ).

 

1 napos program- Ciprus
Limassol – Kurion – Aphrodite sziklája – Paphos

no images were found

Korai reggeli után Limassolba indulunk, ahol sétálunk egyet a bűbájos óvárosban. Ezután a Courium nevű ókori görög városállam-maradványt látogatjuk meg, ahol a még ma is müködő görög-római színház  és Efosztoliosz háza található, amely egy római villából átalakított ókori közfürdő  volt. Aphrodité hires sziklái, ahol mitológia szerint a szépség és a szerelem istennője kikelt a tengerből.  Itt kis pihenő ,fényképezés, fürdőzés . Paphosba érkezve meglátogatjuk a Dionűszosz-házat a csodaszép mozaikokkal, a Szt. Pál oszlopot és a Szt. Szolomoni barlangtemplomot. Ugyanitt szabadidő ebédelésre, vásárlásra.

 

1 napos program- Ciprus
Troodos-hegysége / Kykko Kolostor

no images were found

Korai reggeli után indulunk Nicosia külső kerületeinek érintésével az egzotikus Troodos-hegyláncra. Első megállóhelyünk  Kakopetria  falucska, melynek ódon középkori báját kényelmes séta közben élvezhetjük. Ugyanitt meglátogatjuk az ezeréves  Szt. Miklós templomot (UNESCO-Világörökség). Ezután a Kykko-monostorhoz buszozunk, ami csodálatos gazdagságával kápráztat el bennünket. Megtekintjük Makariosz érsek-elnök sírját is. Szabadidő és ebédelési lehetőség, majd gyönyörű fenyőerdők övezte úton  Lania falucskába érkezünk, ahol elkészíthetjük tipikus mediterrán hegyi-falus felvételeinket a falu bűbájos házairól, utcáiról.

 

1 napos program- Ciprus

Körutazás a török részre és a fővárosba Nicosiába  

no images were found

Korai reggeli után indulás Nicosiába. Az óváros megtekintése után rövid szabadidő, majd átkelünk a török Nicosiába és folytatjuk a fővárossal való ismerkedést az 1572-ben épült csodaszép fogadóval, az Agia Sofia templommal, a piaccal és a bazárral.  Szabadidő, majd Kyrenia városkába buszozunk, amit a nagy utazók méltán neveznek a Földközi-tenger gyöngyszemének. Megnézzük az ezeréves erődben a hajómúzeumot, ami a világ legrégibb (i.e.IV.sz-i) víz alatt talált fahajóját rejti magában. Szabadidő sétára, ebédelésre, majd a meseszép Bella Pais falu felé vesszük az irányt, ahol 8 évszázados kora-gótikus apátságban gyönyörködhetünk és megszemlélhetjük a Lawrence Durell által oly sokszor emlegetett semmittevés fáját.  Ezután Famagustába utazunk, ahol a középkori óváros páratlan gótikus és velencei épületeit fényképezhetjük le. (a Szt. Miklós Katedrális, a velencei városfal az Othello toronnyal) Kirándulásunkat szomorú nevezetességgel zárjuk: a „halott város” megtekintésével.

Megjegyzés: A török részre tranzit vízummal lépünk be, ami egy külön papírlapocska, erre kerülnek a pecsétek. Külön költséggel nem jár. Szükséges: útlevél, vagy kártyás személyigazolvány! Öltözék: európai, de a templom(dzsámi)látogatásokhoz térdet és vállat takaró ruha szükséges. Bemenetkor a cipőt le kell venni ! Ajánlatos hozni  strandpapucsot !

A kirándulások  ára tartalmazza a belépőjegyeket! Az ebédelés önköltséges!

Felhívjuk a kedves Vendégek figyelmét, hogy a kirándulásokra foglaláskor érdemes  előre jelezni a részvételi szándékukat.

JELENTKEZÉS