Chat

Kultúra

A kultúra világában Cipruson – 

Ciprus gazdag kultúrával rendelkezik. Lépjünk  vissza az időben! Látogassuk meg Choirokoitiát, a Földközi-tenger keleti medencéjének egyik legjobban megőrzött prehisztorikus települését, ahol a rekonstruált egykori kerek lakóépületek látványos képet adnak arról, milyen volt az élet egykor, a civilizáció hajnalán. 

Gyönyörködjünk a római villák mitológiai jeleneteket ábrázoló, nagyszerű padlómozaikjaiban, melyek minden bizonnyal a Földközi-tenger keleti medencéjének legszebb ilyen jellegű emlékei. Nézzük meg a közelben a lenyűgöző föld alatti királysírokat, amelyeket tömör sziklába vájtak és dór oszlopokkal díszítettek. Vagy nézzünk  meg egy antik görög drámát egy római amfiteátrumban, melyhez látványos keretet biztosít a háttérben a sziklás tengerpart. 

A bizánci kultúra , a bizánci művészet számos szép alkotása maradt meg épségben  Ciprus szigetén, ezeket Te is láthatod Ciprus színes freskókkal díszített és freskókkal  festett templomaiban, amelyek közül tízet az UNESCO is felvett a Világörökségek listájára. Csodáljuk meg a görög ortodox vallási fesztiválok látványos felvonulásait, amelyek eredete több ezer évre nyúlik vissza. 

A számtalan műemlék mellett páratlan régészeti gyűjteményeket is találhatunk a szigeten, bennük edényekkel, pénzérmékkel, ékszerekkel, síremlékekkel és szobrokkal, amelyek hitelesen mutatják be a sziget történelmét.  

Gyere velünk kirándulni Cipruson >>