Chat

Larnaka

Ciprus – városok

Négy nagy város található a szigeten: Nicosia Ciprus fővárosa a sziget közepén ,  Limassol a legnagyobb tengerparti város , Larnaka városa és Pafos a szerelem városa a déli partvidéken .

A nagyvárosok mindegyike lüktető kereskedelmi és üzleti központ, ugyanakkor van történelmi városmagjuk is, tele szépséges történelmi épületekkel. Sétálgathatunk a szűk utcákon, és bolyonghatunk az érdekes piacokon vagy a bevásárlóközpontokban.

Larnaka igazi modern mediterran hangulatú népszerű város és üdülőhely.  A hangulatos óvárosi séták alatt ízelítőt kaphatunk a sziget történelmi hangulatából is. Üzletek, éttermek, bárok sokasága mellett népszerű látnivalók kápráztatnak el bennünket. A városközpontban található a híres Szent Lázár templom, a tengerparti erőd, a Finikudes nevű vagy más néven a nevezetes Larnaka Marina tengerparti sétány. Nem messze a várostól található a muzulmánok zarándok helye a Hala Sultán Tekke mecset , mely vonzza a turistákat.

Larnaka tengerpartja mentén számos szálloda található. Larnaka üdülő övezete a belvárostól 6–8 km távolságra található. Ajánlatainkban számos  népszerű szállások , szállodák találhatók.

Larnaka Beach  – strandok >>