Chat

Protaras strandok

Ciprus  legtöbb strandján  áprilistól októberig vízi mentő szolgálat működik a rendkívül jó időjárásnak és a könnyen megközelíthetőségének köszönhetően. Európában minden országhoz közel van a sziget , Budapestről Ciprus repülővel mindössze 2,5 óra. A sziget rendkívüli és vonzó látogatottságának köszönhetően minden strandon található  hirdetőtábla, ahol információt kaphatunk róla, hogy van-e vízi mentő és mosdó a parton. A legtöbb helyen természetesen van kisebb-nagyobb étterem és nem messze tőlük különböző vízi sportok kipróbálási lehetősége is kínálkozik. 

 

Fügefa öböl – Fig Tree Bay – Protaras 

Protaras Fig Tree Bay közkedvelt , nagyon népszerű és híres strandrész. Sokan mini Nissi Beach-nek hivják . Lenyűgöző tisztaságú sekély, lassan mélyülő  vize van   , a part hosszan elnyúló aranyló színű homokkal . 

Az öböl a nevét a  tengerparton növő fügefákról kapta . A fügefa öböl 500 méter hosszan húzódik a parton . Gyönyörűen kiépített partrész , bárok , éttermek, kávézók sokasága a part mentén. Napágyak, napernyők bérelhetők , vízi sportok igénybe vehetők. 

A strandot a családok előszeretettel látogatják . A parttal szemben található egy kis szigetecske , ahová át lehet úszni és ott egy mesés helyre érkeznek.  Az öböl a nevét arról a több tucat fügefáról kapta, melyek évtizedek óta nőnek a helybeli tengerparton.

A Fig Tree Bay-t Európa legjobb strandjai közé sorolják, évről-évre több ezren látogatják – főszezonban ennek köszönhetően zsúfoltságra is számítani lehet.

Vissza a főoldalra >>