Chat

Protaras – Fig Tree Bay

Ciprus  legtöbb strandján  áprilistól októberig vízi mentő szolgálat működik. Minden strandon található egy hirdetőtábla, ahol információt kaphatunk róla, hogy van-e vízi mentő és mosdó a parton. A legtöbb helyen természetesen van kisebb-nagyobb étterem és különböző vízi sportokat is kipróbálhatunk.

 

Fügefa öböl – Fig Tree Bay – Protaras 

Protaras Fig Tree Bay közkedvelt , nagyon népszerű és híres strandrész. Sokan mini Nissi Beach-nek hivják . Lenyűgöző tisztaságú sekély, lassan mélyülő  vize van   , a part hosszan elnyúló aranyló színű homokkal .

Az öböl a nevét a  tengerparton növő fügefákról kapta . A fügefa öböl 500 méter hosszan húzódik a parton . Gyönyörűen kiépített partrész , bárok , éttermek, kávézók sokasága a part mentén. Napágyak, napernyők bérelhetők , vízi sportok igénybe vehetők. 

A strandot a családok előszeretettel látogatják . A parttal szemben található egy kis szigetecske , ahová át lehet úszni és ott egy mesés helyre érkeznek.  Az öböl a nevét arról a több tucat fügefáról kapta, melyek évtizedek óta nőnek a helybeli tengerparton.

A Fig Tree Bay-t Európa legjobb strandjai közé sorolják, évről-évre több ezren látogatják – főszezonban ennek köszönhetően zsúfoltságra is számítani lehet.

Vissza a főoldalra >>